torsdag 12 september 2013

Bilder - rejält träningspass

Utlovade bildbevisningen kommer här:

Som sagt blev det ett mycket svettigt pass, dels på grund av rådande temperatur och dels på grund av att träningen blev planenligt ordentlig.

Salsa är en spännande häst, precis så smart och känslig som rasen gör gällande, hon är dessutom mycket snäll och social men helt enkel att rida är hon inte. Hon är varken särskilt utbildad eller igång just nu och hon är inte heller van att ridas bettlöst och därtill endast engelskt riden sedan tidigare.

Det är väldigt fint att se hur lugnt och beskedligt hon bär runt på Emma men hon tappar lätt fokus och spatserar lite på eget bevåg. För att engagera henne i uppgiften på ett ändamålsenligt sätt behöver man ständigt ge henne just det - en uppgift.

Galoppen är svår, det blir gärna spänt och stuttigt med frekventa inslag av korsgalopp. De här första bilderna är tagna de första minuterna jag red henne, hon skyggar för osynliga hot och grejar lite. 





När hon lotsats in i min energi och öppnat upp för att låta sig föras så blir det mer så här:








Om man jämför den övre och den undre bilden så är det den undre som är målsättningen just nu. Att hon galopperar fram frenetiskt som en gummiboll är inte det vi vill, att hon sträcker ut halsen och galopperar framåt snarare än uppåt är väldigt viktigt i det här skedet.



Och nu får man vila ögonen på lite skarpare bilder :P

Man kan utan att överdriva konstatera att hon redan är en mycket älskad häst.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar