söndag 14 juni 2015

Gårdagen

Är i full gång med sommarbestyren vilket innebär att dagarna består av mockning, att bära vatten och att tvätta/smörja/kamma/spraya/täcka... tvätta/smörja igen osv.

Adam red igår och det ser fortsatt riktigt lovande ut, tyvärr hann knotten komma och då är det bara att ge upp och gå in, det går inte att rida Rucj när han störs av insekter.




Adam gör förstås många av de vanliga nybörjarfelen men han tappar inte balansen i första taget utan kan ge sig på ny galopp direkt ur "bryta-av-traven" vilket nog de flesta av oss kan minnas som något av de svåraste momenten när man endast ridit ett par gånger (ja för att inte säga än idag, haha).

Rucj är känslig och svarar på alla hjälper vilket även inbegriper de oavsiktliga hjälperna Adam ger. Med en känslig häst är det svårt att komma igång när man börjar från noll, är man all over the place då är även Rucj all over the place, känsliga hästar uppfostrar dock ryttaren mycket snabbare än en mer avtrubbad pålle. Adam är så illa tvungen att göra rätt om det ska bli rätt och det har gett synnerligen snabba reslutat.

Blir så stolt och glad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar