tisdag 24 juni 2014

Världens BÄSTA matte

Nu har hästarna fått komma ut på en ordentlig tur. I westernsadeln och med Festsson som handhäst tog vi oss an dalaskogen likt en äkta Clintan på äventyr.

Vi mötte ett sto det första vi gjorde men det var inga problem just då, när vi hade passerat och lagt ett par meter mellan oss och den aktuella hästen började dock Fester "brunstkolla" Rucj... Efter ett par minuter (han gjorde det liksom i farten) blev jag nästan orolig att jag tagit mig vatten över huvudet.

Till slut insåg han att det var samma gamla vanliga svans men ett tag övervägde han nästan att hoppa upp... så hingstig har jag aldrig tidigare sett honom faktiskt. Vi besvärades även av sommarens första flugsvärm, otroligt enerverande och ihärdiga var de små krypen, det var inte förrän vi fått upp farten ordentligt som det blev en riktigt njutbar tur.

Vi flög fram på stigar och sandvägar, emellanåt var det nästan sommarvärme dessutom vilket skänkte dagen ett extra skönt skimmer.

Så här såg vi ut i slutet av förra sommaren när vi gjorde ungefär samma sak som i dag, den största skillnaden är väl att hästarna med all säkerhet väger 100 kg mer nu, Rucj är riktigt snygg idag medan stackars Fester är ett mumintroll, haha.


Aaah, nu kan vi sova gott i natt, halleluja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar