torsdag 2 oktober 2014

Gick bra

Nu har Rucjsson fått de sedvanligt begynnande hakarna samt de vassa vampyrtänderna avrundade. Känns fint. Veterinären var bra, Rucjsson åkte bra och lastade sig lugnt och självsäkert både i och ur båda gångerna faktiskt.

Han fick använda en gammal vinstgrimma, det är storlek ponny så jag har aldrig testat den på honom, men med lite pyssel blev det ju bra! Älskar den, den är så mjuk, bred och skön.


Kvällens lek med liten ponny:

Jag red både kvällen innan och på morgonen innan vi skulle åka till kliniken. Allt för att han skulle ta det hela så bra som möjligt.

Det första passet gick egentligen relativt lugnt till (tog en längre skogstur) men han var totalt förvildad och stod inte still en sekund på gången. Till nästa dag var han dock ånyo tam, själva passet utgjordes då av att vi red några varv på stubbåkern och bilder på det kommer.

Det är vansinnigt obekvämt att rida, vilket är synd då avsaknaden gjort att det är lite extra kul att sitta upp. Jag har sansat mig ordentligt när det gäller rykt och pysslande inför och efter passen, nu är det the easy way or no way som gäller. Mentalt tar det emot att ge sig efter någon kvarts borstande men det tar emot betydligt mindre i axlar och nacke vilket ju är hela poängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar