onsdag 22 oktober 2014

Cyklat

Började dagen med att cykla med min ponnyplupp, svinkallt var det men Festsson trivdes och det är ju huvudsaken. 

Vi håller oss till en halvmil ungefär, sandvägarna är inte helt enkla att cykla på så det blir alltid någon kilometer på asfalt (japp, i lugn trav). Om ett par kilon ska vi ta lite längre turer, vill inte gå ut för hårt när han är så tung, Festers temperament gör att han glatt pinnar på hur länge som helst så man måste vara lite försiktig.

Festers personlighet skiljer sig avsevärt från Rucjs även om de är lika i många avseenden. De är tuffa, modiga och smarta båda två men Fester har ett helt annat förhållningssätt till mig. 

Fester är otroligt respektfull och skulle aldrig råka kliva på mig eller liknande, ber jag honom stanna eller backa är det med ytterst små medel för att han inte ska tolka det som bestraffning och därigenom bli överdrivet försiktig.








Det som är så outtömligt intressant med hästar är just att de är individer, man kan inte applicera en lärdom från en häst till en annan. 

Erfarenhet är ens bästa vän när det gäller hästhantering men man måste även beväpna sig med ett mycket öppet sinne. Ett sinne som helt och hållet lyssnar till vad just den hästen har att berätta och erbjuda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar